Talentscan!

< Terug naar kennisbank

Talentscan!

Is zelforganisatie alleen maar een bezuinigingsmaatregel? Echt niet! Het is een uitgelezen kans voor organisaties om op zoek te gaan naar de talenten van medewerkers.

Maar hoe kom je die talenten nou op het spoor? Hoe weet je dat de juiste persoon op de juiste functie zit? Moet er vanuit het management worden bepaald wie welke taak krijgt? Dat klinkt niet erg logisch voor een zelforganiserend team. Managers willen graag inzicht in kwaliteiten van medewerkers maar weten niet goed hoe. Een allereerste simpele stap is er naar te vragen. Vraag aan je medewerkers wat zij leuk vinden om te doen en waar ze goed in zijn. Merk je dat medewerkers het lastig vinden om deze vraag te beantwoorden? Een persoonlijkheidsscan kan hierbij helpen.

Welk persoonstype is die medewerker en welke rol pakt hij of zij van nature gemakkelijk op zich? Het helpt je medewerkers om hen te kunnen vertellen welk persoonstype zij zijn. Deze combinatie zorgt er namelijk voor dat ‘willen’ en ‘kunnen’ op elkaar worden afgestemd. Hierdoor leren medewerkers vanuit zichzelf hun kwaliteiten te benoemen en deze ook als team in te zetten. Vrijblijvend informatie aanvragen over de talentscans? Neem dan contact met ons op!

© 2020 Cerein