Aan tafel!

< Terug naar kennisbank

Aan tafel!

De tafel is het speelveld om met bewoners in beweging te komen. De tafel is zo gewoon geworden dat we soms wel weer wat nieuwe inspiratie kunnen gebruiken.

De training “Aan tafel! Spel- en beweegvormen” geef ik nu al een aantal jaar bij Cerein. Elke training weer mag ik medewerkers uit de zorg praktische tips meegeven en krijgt “waardeloos” materiaal nieuwe betekenis in de beweegvormen die aan bod komen.

“Van niet iets maken” is een veelgehoorde uitspraak van deelnemers die deze dag gedaan hebben. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij de manier waarop je spel en bewegen aanbiedt en leer je hoe je om kunt gaan met weerstand als een bewoner het bijvoorbeeld “kinderachtig” vindt.

Muziek is een belangrijk middel om mensen in beweging te krijgen. In deze training krijg je antwoord op vragen als: “welke muziek is geschikt voor mijn doelgroep” en “hoe zet ik muziek in om in beweging te komen”.

Deelnemers die deze training hebben gevolgd geven aan: “ik kan hier morgen meteen mee aan de slag” en “lekker praktisch ermee bezig zijn”.

Maak van jouw tafel een speelveld om in beweging te komen en schrijf je in voor de training: Aan tafel! Spel- en beweegvormen voor ouderen.

Marjon Dubelaar, trainer

© 2020 Cerein