Investeren in duurzaamheid

‘Investeren in duurzaamheid’

Dit is een citaat van Ingrid de Koning, kwaliteitsverpleegkunige van Amstelring op de vraag van haar collega: “Wat heb je nu aan deze training van Cerein?”

Dit betreft een traject voor de zorgteams ‘Van zorg naar welzijn’. Ingrid is enthousiast over het feit dat het resultaat dagelijks merkbaar is. Er worden veel meer activiteiten gedaan, het ruikt lekker naar eten, medewerkers zijn creatief in het toepassen van allerlei mogelijkheden om het welzijn te verbeteren. Niet alleen de bewoners genieten daarvan, voor de medewerkers zelf is het werkplezier toegenomen.
Het liep niet allemaal van een leien dakje. Soms dacht Ingrid ‘waar zijn we aan begonnen, gaat dit wel wat opleveren?’ Dan kwam weer ‘oud’ gedrag naar voren met allerlei mitsen en maren. Maar uiteindelijk is iedereen gemotiveerd aan de slag en is de kracht van een goede samenwerking zichtbaar.

Zeer grote succesfactoren bij dit traject zijn met name de inzet van de deelnemers en de bijdrage van Ingrid. Zij heeft zelf meegedaan aan het traject en heeft zich zeer betrokken getoond. Medewerkers voelen zich door haar gesteund en gestimuleerd. Zij houdt de boel warm en valideert wat er in de praktijk ontstaat. Dit traject is een schoolvoorbeeld van de manier waarop wij graag met organisaties samenwerken.

© 2020 Cerein