Belevingstuin Olden Kinholt

Belevingstuin Olden Kinholt

Regelmatig krijgen we tijdens evaluatiegesprekken terug dat onze trainingen echt uitwerking hebben gehad bij de deelnemers. Er is daadwerkelijk een verandering in gedrag, houding en werkwijze merkbaar.

Afgelopen week kregen we een veelzeggend bericht van een oud-deelnemer van de training Welzijn Nieuwe Stijl.

“Het is denk ik nu 2 jaar geleden dat wij als Activiteitenbegeleiders van Treant (toen nog Zorgpalet) uit Hoogeveen van de locaties Weidensteyn en Olden Kinholt een cursus hebben gevolgd van Cerein welzijn nieuwe stijl. Deze cursus werd verzorgd door Els Wouda.

De eindopdracht van deze cursus was een plan maken om iets te verbeteren / vernieuwen. Ik heb gekozen voor de aanleg van een belevingstuin voor de bewoners van Olden Kinholt en vooral voor de bewoners van de psychogeriatrische afdeling de Wenning. Nu kan ik melden dat dit uitgevoerd is!

De tuin is nu natuurlijk nog in volle ontwikkeling, moet groeien en gaan bloeien maar de basis is er. Er is vooral rekening gehouden met kleur en geur. Er staan verschillende fruitsoorten in de tuin waar we straks met bewoners fruit kunnen plukken waarvan we bijvoorbeeld jam kunnen maken. Ook zal in de toekomst de tuin nog meer uitgebreid worden. Zo staat er nog in de planning dat er een insectenhotel gemaakt wordt samen met de bewoners.” Jolanda Meekhof

We zijn trots en blij om te zien dat dit de uitwerking is van een van onze trainingen. Het lijkt ons leuk om meerdere van dit soort verhalen te delen om anderen te inspireren met ideeën en tips.
Wil jij jouw verhaal naar aanleiding van een van onze trainingen met ons delen? Je kunt dit mailen naar: info@cerein.nl
Dit is de officiële aankondiging van de Belevingstuin Olden Kinholt:

Belevingstuin Olden Kinholt
Vandaag de opening van de belevingstuin, maar in een tuin blijft altijd werk en ook zijn er nog wensen die hopelijk in de toekomst ook uitkomen. Daar hoort ook de foto hieronder bij. Tussen de bomen op de houtsnippers is het de bedoeling om een insectenhotel te gaan maken. Dit samen met een aantal bewoners en vrijwilligers. Ook het onderhoud wordt gedaan door vrijwilligers en waar kan helpen bewoners mee. De aanleg is klaar en nu moet alles gaan groeien en bloeien. Er staan een aantal fruitsoorten in de tuin. Zoals appel, peer zowel hand- als stoofperen, bramen en frambozen. Ook is het de bedoeling dat hier nog aardbeien bij komen. Dan kunnen bewoners tijdens een wandeling ‘gezond’ snoepen en als de opbrengst veel is kan dit samen met bewoners gebruikt worden tijdens een activiteit jam maken of …..
Zo heeft de tuin vele doeleinden;

  • Even een rustmoment
  • Genieten van kleur, geur en geluid
  • Een wandeling maken
  • Ontmoeten van de buren
  • Waar kan bewoners betrekken bij onderhoud
  • Fruit plukken/ eten of verwerken tot jam en …..

We wensen de bewoners veel plezier toe in de belevingstuin en hopen op vele leuke/ plezierige momenten.

Vriendelijke groet, Jolanda Meekhof

© 2021 Cerein