Contact: 085 401 22 24

Bent u al klaar voor de Wet Zorg en Dwang?

Bent u al klaar voor de Wet Zorg en Dwang?
16 april 2019 Willem
In Algemeen, Geen categorie

Met ingang van 1 januari 2020 wordt de Wet BOPZ vervangen door de Wet Zorg en Dwang (WZD). In deze wet worden zaken geregeld voor mensen die zorg ontvangen zonder dat ze daar zelf vrijwillig voor gekozen hebben. Het leveren van “onvrijwillige zorg” kan ingewikkeld zijn. Uiteraard zijn er bepaalde rechten en plichten die hierin een belangrijke rol spelen. Om iedere professional die hiermee te maken krijgt te helpen de juiste beslissing te nemen, is een stappenplan opgesteld.

Deze nieuwe wet richt zich met name op mensen met dementie en op mensen met een verstandelijke beperking. Zowel in de intramurale zorg als in de ambulante zorg kun je te maken krijgen met de WZD.

De terminologie ‘ernstig nadeel’ heeft een belangrijke rol in de nieuwe wet. Het is zaak om goed op de hoogte te zijn wat hiermee bedoeld wordt en waar de grenzen liggen. De wetgever heeft vrijwilligheid in het ontvangen van zorg hoog in het vaandel staan. Dit betekent dat het uitgangspunt van de Wet Zorg en Dwang is: “Nee, tenzij…”. Hiermee wordt bedoeld dat mensen niet tegen hun zin in zorg hoeven te ontvangen… tenzij… en dan worden in de wet een aantal situaties benoemd die wel aanleiding zijn voor het verlenen van opgelegde zorg.

Alvorens over te gaan tot toepassing van de Wet Zorg en Dwang is het zaak eerst alternatieve mogelijkheden onderzocht te hebben. Hierbij kun je denken aan: toezicht, medisch onderzoek, het aanpassen van de communicatiestijl, bejegening afstemmen enzovoort.

Al met al is het zaak om als (zorg)professional goed voorbereid te zijn op de komst van deze nieuwe regelgeving. Om je hierbij te ondersteunen bieden we je, tijdens een korte workshop, inzicht in de veranderingen die op je af komen. Je wordt meegenomen in de juridische ontwikkelingen maar ook krijg je handvatten voor de praktische gevolgen van de inwerkingtreding van deze nieuwe Wet. Een goede voorbereiding is van belang voor een soepele en probleemloze implementatie van de nieuwe manier van werken en de toepassing van de geldende wet- en regelgeving.

Wet zorg en dwang