Contact: 085 401 22 24

Training – Agressie, fysieke en mentale weerbaarheid in de ouderenzorg

Training Agressie, fysieke en mentale weerbaarheid in de ouderenzorg

In zorgcentra en verpleeghuizen krijgt bijna de helft van de zorgmedewerkers te maken met vormen van agressief gedrag, variërend van mild tot ernstig. Agressie kent vele vormen (bijvoorbeeld fysieke agressie of verbale agressie) en als je ermee geconfronteerd wordt is dat altijd vervelend. In deze training staan we stil bij het ontstaan van agressie en wat je kunt doen om met agressie om te gaan. Je leert om mentaal en fysiek weerbaar te zijn in (de voorfase van) dreigende situaties.

Jouw uitgangshouding bij het omgaan met agressie is altijd het voorkomen van agressie, door tijdig te signaleren en in te schatten of je hulp nodig hebt van collega’s. Soms is het beter om te vluchten. Jouw fysieke acties mogen geen letsel nalaten, maar moeten wel effectief zijn en gericht zijn op het herstellen van de veiligheid. Veiligheid voor jezelf, de cliënten en de agressor zelf.

Inhoud van de training
Het leren van weerbaarheidstechnieken: handvatten om los te komen van situaties van dreiging en vastgehouden worden.

  • Lichaamshouding;
  • Ademhalingstechnieken;
  • Houding: stevig staan, balans, links-achterwaartse houding;
  • Stop oefening (territoriumleer);
  • Stemgebruik;
  • Bevrijdingstechnieken.

Resultaten

  • Medewerkers kunnen duidelijker hun grenzen aangeven, onrust en toenemende agitatie onderbreken zodat escalatie wordt voorkomen;
  • Medewerkers kunnen een aantal bevrijdingstechnieken toepassen.

Doelgroep
Verpleegkundigen, verzorgden en helpenden (vanaf niveau 3) die intramuraal en/of extramuraal werkzaam zijn in de ouderenzorg.

Graag adviseren we je over het volgen van een voor jou passende training. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op via 085-4012224 of info@cerein.nl.

Naar volledige trainingsoverzicht

Marloes over de training:

Schrijf je nu in voor deze training!

Velden met * zijn verplicht

 Cursusjaar 2020

Omvang
1 dag

Najaar 2020
6 oktober 2020

Tijden
09.30 uur – 16.30 uur

Locatie
Soest

Prijs 2020
€ 299,-