Contact: 085 401 22 24

‘De training Dagbestedingscoach was een omslagpunt: van onbewust naar bewust’

‘De training Dagbestedingscoach was een omslagpunt: van onbewust naar bewust’
12 mei 2017 Willem

De training Dagbestedingscoach was een omslagpunt

‘Van onbewust naar bewust’

Marga Wittekoek is vijf jaar werkzaam als activiteitenbegeleidster bij Atrium in Rotterdam. In het kader van het project ‘Waardigheid en trots’ heeft Marga de training Dagbestedingscoach gevolgd. Over de vraag: ‘Wat heeft de training jou gebracht?’ hoeft Marga niet lang na te denken. ‘De training heeft gezorgd voor een omslagpunt, van onbewust naar bewust gedrag. Onbewust ben ik altijd al veel bezig geweest met het coachen van vrijwilligers en mantelzorgers. De training heeft mij geleerd hoe ik mijn rol als coach kan inzetten om het beste uit de vrijwilligers en mantelzorgers te halen. In ons werk moeten wij natuurlijk veel ballen hoog houden en dat kan je niet alleen. Door als dagbestedingscoach de kernkwaliteiten van de vrijwilligers en mantelzorgers te achterhalen, kan je de juiste vrijwilliger op de juiste activiteit plaatsen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wij onze bewoners veel meer activiteiten kunnen aanbieden.

Tijdens de laatste training heb ik mijn plan van aanpak gepresenteerd. Ik had mijn leidinggevende uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Het feit dat zij inging op deze uitnodiging, was erg waardevol. Ik voelde mij gesteund dat ook onze leidinggevende het belang van welzijn erkend. De training heeft gezorgd voor een frisse blik, handige handvaten en bewustzijn!’

Wil jij zelfstandig of met jouw team ook de training Dagbestedingscoach volgen? Bekijk hier ons aanbod.