Contact: 085 401 22 24

Training – Bewegen en muziek voor ouderen

Training Bewegen en muziek voor ouderen

Muziek speelt in elk mensenleven een belangrijke rol. Het raakt emoties en leidt je even af van het dagelijkse leven. Datzelfde geldt voor bewegen in welke vorm dan ook. Het combineren van muziek en bewegen is extra stimulerend, dus ook voor jouw bewoners! Dansen is dan het eerste waar je aan zou denken, maar bewegen en muziek werken ook heel goed bij gymnastiekoefeningen. Denk hierbij aan ”Nederland in Beweging! Bewegen stimuleren zit ook in hele kleine dingen: schenk jij een glaasje water in, of laat je de cliënt dit zelf doen (mits het mogelijk is)?Al deze en meer vormen komen in deze training aan bod. Na afloop heb je onder andere veel zitdansen in je bezit, kun je er zelf een maken en weet je verschillende soorten muziek op verschillende momenten in te zetten.

Inhoud van de training

  • Het opbouwen van een bewegen op muziek activiteit;
  • Het inzetten van korte beweegvormen op muziek;
  • Het inzetten en gebruiken van materiaal op muziek;
  • De activiteit afstemmen op eigen doelgroep;
  • Muziek als middel gebruiken om sfeer te beïnvloeden.

Resultaten

  • Je kent de basis voor het bedenken, opzetten en uitvoeren van beweegvormen op muziek;
  • Je kent verschillende vormen van (zit)dans op muziek;
  • Je kent de mogelijkheden om met muziek een groep in de passende stemming (actief of juist rust ter voorbereiding op de nacht) te krijgen;
  • Je kunt liedjes analyseren om er gemakkelijk zelf beweging of dans op te ontwerpen.

Doelgroep
Alle medewerkers die activiteiten doen in de huiskamer en werkzaam zijn in de zorg, dagbesteding of welzijn en huiskamerassistenten. Maar ook zorgmedewerkers en andere medewerkers of vrijwilligers die graag meer willen weten over de invloed van muziek op de bewoners. Deze training is geschikt voor alle medewerkers vanaf niveau 2. Ook vrijwilligers zijn welkom.

Graag adviseren we je over het volgen van een voor jou passende training. Neem hierover vrijblijvend contact met ons op via 085-4012224 of info@cerein.nl.

Naar volledige trainingsoverzicht

Willem over de training:

Schrijf je nu in voor deze training!

Velden met * zijn verplicht

Omvang 2019
1 dag

Najaar 2019
17 december 2019

Tijden
09.30 uur – 16.30 uur

Locatie
Soest

Prijs 2019
€ 299,-