Contact: 085 401 22 24

‘Hooggeëerd publiek!’

‘Hooggeëerd publiek!’
5 december 2018 Willem
In Algemeen, Geen categorie

20181114_170139

Wat hebben Cerein en BTSG nu te maken met het circus? Nou, heel veel bleek op de trainersdag van 14 november. Onder leiding van een echte circusartiest, Robert, hebben onze trainers diverse technieken geoefend en soms ook echt aangeleerd. Er is gejongleerd met balletjes, stokken en schoteltjes en voortdurend vloog er van alles door de lucht en vielen de meeste attributen op de grond. Oftewel, het was niet echt makkelijk. En dat was logisch volgens Robert, want onze hersenen moeten nieuwe verbindingen maken om al die nieuwe vaardigheden onder de knie te krijgen en dat kost tijd en oefening.
Dit alles riep zeer uiteenlopende reacties op. Opgetogen kreten als iets lukte, gefrustreerde gebaren en teksten als de bal voor de zoveelste keer op de grond viel en vooral heel veel lol, want zo gaat dat met leren, vallen en opstaan en dan de voldoening als het lukt.
De werkvormenpiste was zeer inspirerend, verdeeld over vier thema’s werden werkvormen uitgewerkt:

  • Gebruik van zintuigen
  • Stilstaan bij bewegen
  • Hoe krijgen we een team in beweging?
  • Energizers

Er werd zo’n beetje alles uit de kast getrokken en de opbrengst ervan was verbluffend. Zo’n groep trainers is een onuitputtelijke bron van zeer uiteenlopende werkwijzen en ideeën, wat een rijkdom. Van heel verstilde oefeningen, tot heel uitbundige en hilarische groepsactiviteiten. Hoe verschillend ook, alle werkvormen hadden elementen van breinleren in zich. Net als de oefeningen die in de circuspiste zijn gedaan. De kracht van humor is tijdens deze bijeenkomst weer volop bewezen, vallen en opstaan met een lach maakt leren aantrekkelijk.

Circus tenten