Contact: 085 401 22 24

Simulatie Kleinschalig Wonen

Simulatie Kleinschalig Wonen

Ook wel bekend als “Simulatie De Schoolstraat”.

 

Unieke leerervaring

Inmiddels hebben meer dan duizend medewerkers deze simulatie ervaren.

De simulatie Kleinschalig Wonen is een unieke leerervaring voor medewerkers die gaan werken in een kleinschalige omgeving.

Met het neerzetten van een nieuw gebouw of het doorvoeren van een reorganisatie is kleinschaligheid nog niet vanzelfsprekend. Het zijn de medewerkers die de omslag moeten realiseren. Dat gaat niet vanzelf.

Cerein heeft dit probleem gezien en een unieke tweedaagse training ontwikkeld in samenwerking met trainingsacteurs met als titel “Simulatie Kleinschalig Wonen” (Ook wel bekend als “De Schoolstraat”). De simulatie Kleinschalig Wonen is training, instructie, teambuilding en reflectie in één. Inmiddels hebben meer dan duizend medewerkers deze simulatie ervaren.

Twee deelnemersgroepen van tien personen, verdeeld over twee (vakantie)woningen, bootsen ieder een kleinschalige woning na. De begeleiding is in handen van een trainer en twee acteurs. De groepen doorlopen een parallel programma met afwisselend praktijksimulaties, kennisoverdracht, verdieping en reflectie.

In de praktijksimulaties zijn de deelnemers woonbegeleider, bewoner, familielid of observant. Iedere deelnemer heeft tijdens de tweedaagse iedere rol minimaal één keer. De kleinschaligheid beleven ze op deze manier echt van binnenuit.

Belangrijk element is de observatie. Per praktijkblok zijn er steeds twee observatoren die de gang van zaken bekijken en na afloop feedback geven. Deze ‘veilige’ feedback is van onschatbare waarde voor gever en ontvanger en geeft de simulatie meerwaarde ten opzichte van een stage.

Opbouw van de simulatie

De simulatie Kleinschalig Wonen is een tweedaagse training die begint op de eerste dag om 09.00 uur en duurt tot de volgende dag 16.30 uur. De deelnemers blijven slapen. Het avondprogramma op de eerste dag eindigt om 22.00 uur.
***
Tijdens de praktijkblokken wordt de werkelijkheid nagebootst met uitzondering van persoonlijke verzorging. De deelnemers brengen elkaar niet naar bed en wassen elkaar niet.
***
Voor de uitvoering is per groep van tien deelnemers een (vakantie)woning nodig plus een woning voor de gezamenlijke activiteiten en de begeleiders. Waar mogelijk voeren we de simulatie uit op uw eigen locatie. Bijvoorbeeld tussen oplevering en ingebruikname van een nieuw complex.
***
Een trainer en twee acteurs begeleiden de simulatie. De trainer zorgt voor verdieping en reflectie en de acteurs zorgen voor interventies en oefensituaties.
***
De intensiteit van de interventies en oefeningen stemmen de acteurs en trainer altijd af op de draagkracht van de groep. Op die manier is het leerrendement maximaal.
***
De simulatie is ontwikkeld voor de zorg aan mensen met dementie. We voeren de simulatie ook uit voor de doelgroepen somatiek en niet-aangeboren hersenletsel.
Desgewenst leveren we een simulatie voor drie groepen van tien personen.

Wat deelnemers zeggen

“Ik was een bewoner in een rolstoel en kon weinig. Ik voelde me erg verloren. Ik let nu extra goed op of mensen wel genoeg aandacht krijgen.”

“Het was goed voor de teambuilding, we zijn elkaar beter gaan begrijpen. Dat werkt nu nog steeds door.”

“Ik ben me ervan bewust geworden hoezeer ik zelf bepaalde wat er gebeurde.”

Meer informatie of mogelijkheden bespreken?

Neem contact op met een adviseur

 

Contact

Marijke Blaauw

Marijke de Blaauw

Marijke de Blaauw

Ouderenzorg

T: 06 83 52 64 11
E: m.deblaauw@cerein.nl

Provincies: Friesland, Groningen, Drenthe, Noord-Holland en Utrecht

Stuur Marijke een bericht

Velden met * zijn verplicht

 

 

Marloes van Peer

Marloes van Peer

Marloes van Peer

Gehandicaptenzorg en ouderenzorg

T: 06 20 07 87 84
E: m.vanpeer@cerein.nl

Provincies: Zuid-Holland, Noord-Brabant, Limburg en Zeeland

Stuur Marloes een bericht

Velden met * zijn verplicht

 

 

Willem Rietberg

Willem Rietberg

Willem Rietberg

Gehandicaptenzorg en ouderenzorg

T: 06 51 03 92 40
E: w.rietberg@cerein.nl

Provincies: Heel Nederland

Stuur Willem een bericht

Velden met * zijn verplicht