Contact: 085 401 22 24

In huis trainen of juist ervaringen met anderen delen?

In huis trainen of juist ervaringen met anderen delen?
31 mei 2018 Willem

Een steeds terugkerend dilemma: kies ik voor een opleiding binnen de eigen organisatie of kies ik voor deelname in een groep met deelnemers vanuit andere organisaties?

Bij deze afweging spelen verschillende aspecten een rol. Een incompany traject is meestal al vanaf 5 deelnemers financieel interessant. Echter, er spelen meerdere overwegingen dan alleen het financiële aspect: denk bijvoorbeeld aan de organisatorische puzzel die gelegd moet worden als mensen afwezig zijn vanwege scholing.

Mannetje met 5 pijlen

Bij veel trajecten die Cerein voor haar klanten verzorgt, gaat het om meer dan nieuwe kennis opdoen: het gaat om het daadwerkelijk handelen vanuit een andere houding. Dit vraagt vaak dat er van een grotere groep mensen anders gekeken gaat worden naar de cliënten, het werk en/of de samenwerking met collega’s. De wens is dan bijvoorbeeld dat de medewerkers van een bepaalde afdeling zich collectief verder ontwikkelen. Het gezamenlijk doormaken en beleven van de ontwikkeling is dan goud waard.

En wat nu, als we in onze regio gezamenlijk met een aantal huizen een groep mensen trainen? We plukken de vruchten van het leren van elkaar en het delen van succesvolle ideeën, we hoeven niet ver te reizen naar een trainingslocatie en we zijn organisatorisch en financieel slim bezig.

U leest het al: er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag of incompany training of deelnemen aan een gemêleerde groep het meest effectief is.

Onze adviseurs denken vanuit partnerschap heel graag met u mee om voor uw organisatie het hoogste rendement te halen. Voor de adviseur in uw regio, klik hier voor een geheel vrijblijvend contact.